Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Spēkratu parāde izstādē “Motocikls 2016” jau šonedēļ!

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (7)
  • Drukāt
  • Dace Dambe, BT 1 sabiedrisko attiecību projektu vadītāja,
    27-03-2016

    Jauni motociklu zīmoli, spēkratu pirmizrādes, jaunākais ekipējums un aksesuāri, senie spēkrati un vēl un vēl …– tas viss jau no 1. līdz 3. aprīlim izstādē MOTOCIKLS 2016 Ķīpsalā!

    Pavasaris uzņem apgriezienus un starts jaunai motosezonai strauji tuvojas. Tādēļ izstādes „Motocikls 2016’’ dalībnieki, iesākot sezonu, ir sarūpējuši vairākus lieliskus jaunumus, kas iepriecinās gan rūdītus motobraucējus, gan motoentuziastus un motofanus. Apmeklētāji varēs gan pamielot acis pie jaunākajiem un ātrākajiem rūcošajiem tehnikas izgudrojumiem, gan iegādāties kādu jaunu moto atribūtiku, lai jaunajā sezonā jaudīgāka un drošāka braukšana, gan uzzināt par motopasaules galvenajiem notikumiem.

    Motociklu tirgū Latvijā šogad ienāk vairāki jauni zīmoli, tostarp amerikāņu ražotāja „Indian Motorcycle” klasiskie Indian motospēkrati, kas pēc to ražošanas pārtraukšanas 1953. gadā, pēc 60 “klusēšanas” gadiem atdzimuši ar jaunu sparu. Šie motocikli, īpaši Scout, savus ziedu laikus piedzīvoja 20. gs. divdesmitajos – trīsdesmitajos gados. Kopš 2013. gada ražotājs piedāvā trīs motociklu sērijas tradicionālajā Indian stilā. Izstādes apmeklētāju uzmanībai – tipiskie, elegantie kruīzeri Indian Scout, Indian Chief Classic un Indian Chieftain!

    Attēlā: Indian Chief Classic




    Attēlā: Indian Chieftain



    Attēlā: Indian Scout



    Otrs jaunums – savulaik leģendārais 70.-80. gadu itāļu zīmols SWM, kas zināms ar saviem pasaules līmeņa divtaktu triāla, motokrosa un enduro motocikliem. Ražošana tiem atsākta 2015. gadā uz kādreizējo Husqvarna motociklu bāzes. Pirmie jaunie enduro klases motocikli Latvijā jau ieripojuši un tie ir SWM RS300R un RS500R modeļi. Starp citu, izstādē varēs sastapt arī leģendāro motokrosa braucēju ar 30 gadu pieredzi Raimondu Baltgalvi, kas demonstrēs savu jauno sacensībām sagatavoto SWM RS500R motociklu.

    Attēlā: SWM RS300R




    Bet tagad atgriezīsimies pie mūsmājās labi zināmajiem zīmoliem! Ducati izstādes apmeklētājiem prezentēs gan “karstus” jaunumus, gan atjauninājumus vairākiem esošajiem modeļiem. Tostarp būs Latvijas mēroga pirmizrādes – jaunajam XDiavel S, kas ir lielisks ikdienas motocikls ērtai braukšanai, aprīkots ar starta funkciju, limitētas sērijas jaudīgākajam DUCATI ielas modelim Monster 1200 R un ideāli vadāmajam bezceļu agregātam Mulstistrada 1200 Enduro. Jāpiebilst, ka pēdējo izstrādājuši inženieri, kas startējuši Dakāras rallijreidā. Rezultātā Ducati šobrīd piedāvā tehnoloģijas un aprīkojumu, kam nav līdzvērtīgu pasaulē. Apskatāmi būs arī Scrabler Classic, Icon, Diavel Dark un citi modeļi.

    Latvijas pirmizrāde izstāde būs arī jaunajam KTM 1290 Super Duke GT spēkratam. Šis motocikls ir īsts kilometru rīma, aprīkots ar kruīza kontroles sistēmu, riepu spiediena kontroles sistēmu, un apsildāmiem stūres rokturiem. Sausais motocikla svars ir 205 kg. Attiecīgi, ar pilnu degvielas tvertni 23 litri, svars ir 228 kg. Tādējādi KTM 1290 Super Duke GT šobrīd ir labākais svara rādītājs sporta-tūrisma klasē.

    Attēlā: KTM 1290 Super Duke GT



    Starp šī gada jaunumiem ir arī Yamaha XSR900 un Yamaha XSR700. Pēdējais būvēts uz Yamaha MT-07 bāzes, kas tirgū pierādījis kā uzticams un pieejams motocikls. Izstrādājot XSR700 Yamaha īpašu vērība tika pievērsta motocikla dizainam un materiāliem, maksimāli izvairoties no plastmasas detaļu izmantošanas. Turklāt šim motociklam ir īpaši plašs papildus aksesuāru klāsts.

    Attēlā: Yamaha MT-09 Tracer


    Attēlā: Yamaha XSR700



    “Harley-Davidson”, kas, starp citu, ir arī viens no dāmu iecienītākajiem zīmoliem, izstādes apmeklētājus iepriecinās ar vairākiem jauniem vēl jaudīgākiem kruīza tipa modeļiem. Tostarp būs Sportster Iron 883™, Sportster Forty-Eight, Softail Slim S, Softail Breakout un CVO Street Glide.

    Attēlā: HD Sportster Iron 883


    Attēlā: HD Softail Breakout


    Attēlā: HD Softail Slim S



    Arī Kawasaki jaunais sporta motocikls Ninja ZX-10R tikai šomēnes ir parādījies Rīgā un izstādē daudzi to redzēs pirmoreiz. Jaunais spēkrats ir piemērots arī amatiersacensībām, kur arī vidēja līmeņa motosportists neriskēs zaudēt kontroli pār motociklu.

    Attēlā: Kawasaki Ninja ZX-10R



    Tāpat interesenti varēs aplūkot jaunumus Latvijas kvadriciklu tirgū – Taiwan Golden Bee, TGB BLADE 1000i EPS un TGB BLADE 1000i, kas pārsteidz ar savu bagātīgo aprīkojumu, kvalitāti un konkurētspējīgo cenu litrīgo kvadriciklu kategorijā. Protams, būs arī pārstāvēti “ARCTIC CAT”, “BRP” un citu zīmolu spēkrati.

    Attēlā: TGB BLADE 1000i




    Savukārt Latvijas Gada motocikla ekspozīcijā būs ne tikai spēkrati. Visas izstādes dienas, līdzās 2014. gada pirmo trīs vietu ieguvējiem –BMW S1000XR, BMW R1200GS un Yamaha MT09 Tracer, darbosies stilīgie kungu frizētavas „Lumberjack Barbershop” bārdziņi, kas kārtīgiem vīriem piedāvās sakopt bārdu un frizūru, atbilstoši viņu ķiverei un mocim. Starp citu, viens no pirmajiem, kas ļausies bārdziņu asmeņa pārvērtībām būs visiem zināmais 1. Motoskolas instrukors Uģis Spēlmanis.

    Līdzās jaunāko modeļu motocikliem, būs apskatāma arī Latvijā restaurētu, savulaik populāro motociklu „Iž” eksozīcija, ko sarūpējuši biedrības „Retromoto” seno spēkratu entuziasti un kolekcionāri. Ekspzīcijas devīze –“Bij’ tavam opim mocis IŽs? Tas nozīmē, ka vīrs bij dižs!”

    Vienlaikus ar izstādi „Motocikls 2016” Ķīpsalā notiks arī aktīvās atpūtas un sporta izstāde “Atpūta un sports 2016”, starptautiskā medību un makšķerēšanas piederumu un aksesuāru izstāde “Medības un makšķerēšana 2016” un laivu un jahtu izstāde “Baltic Boat Show 2016”. Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/moto
    Sekojiet mums Facebook: www.facebook.com/atputa.sports.kipsala

    Izstāžu darba laiks:
    1., 2. aprīlī 10.00–19.00
    3. aprīlī 10.00–17.00

    Biļešu cenas:
    Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!
    Pieaugušajiem – 5,00 EUR
    Pensionāriem, studentiem – 3,50 EUR
    Bērniem no 8 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR
    Autostāvvieta – 4,00 EUR
    Biļetes var iegādāties arī iepriekšpārdošanā internetā:
    Īpaši draudzīgs piedāvājums! Ģimenes biļete – 12,50 EUR (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni)
    Biļetes var iegādāties arī iepriekšpārdošanā internetā: www.bt1.lv/sports

    Papildu informācija:
    Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore
    Tālr.: 67065011, GSM: 29450037, e-pasts: inese.libere@bt1.lv

    Dace Dambe, BT 1 sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
    Tālr.: 67067525, GSM: 26410381, e-pasts: dace.dambe@bt1.lv


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties