Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Ivo Šteinbergs Baltijas čempions enduro!

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • CEC I.S.Racing,
    28-09-2016

    Ar mūsu sportista Ivo Steinbergs uzvaru Tallinā aizvadītās nedēļas nogalē noslēdzās Baltijas čempionāts enduro. Ivo panākums Igaunijā nozīmēja, ka viņš arī savā debijas sezonā kļuvis par Baltijas čempionu, aiz sevis atstājot sīvāko konkurentu igauni Martin Leok.



    Baltijas čempionātā norisinājās seši posmi, kas kopsummā braucējiem lika labāko noskaidrot 12 dienās. Pirms pēdējā posma intriga saglabājās, jo Baltijas čempions vēl nebija noskaidrots. Vislielākās izredzes to iegūt bija tieši Šteinbergam un Leokam, kuri jau vairākkārt šogad kāpuši uz pjedestāla.

    "Baltijas zelts viennozīmīgi ir šīs sezonas galvenais panākums, taču jau tagad varu teikt, ka nosargāt šo titulu būs grūtāk, nekā to bija izcīnīt. Igauņi ir spēcīgi, un visas sezonas laikā jutu, ka viņi savas pozīcijas tāpat vien neatdos, taču latvieši progresē un domāju, ka viņi uz mums vairs neskatās no augšas. Jā, mēs atpaliekam no igauņiem, taču ne braukšanā, bet gan citās jomās."

    "Sezona bija grūta un, protams, ka pirms tās es necerēju, ka tikšu pie vairākām medaļām, jo šis man bija debijas un adaptācijas gads, taču vēlēšanās izbaudīt katras sacensības nesa ne tikai jaunas emocijas, bet arī jaunus panākumus,” teic Šteinbergs.

    "Pirms pēdējā posma komandas biedri man pastāstīja par situāciju kopvērtējumā un zināju, ka no Leoka pirms pirmās dienas atpalieku par 4 punktiem. Uzvara abās dienās un Martina trešā vieta ļāva kopvērtējumā kāpt uz goda pjedestāla augstāka pakāpiena. Kopumā uz moča pavadīju vairāk par sešām stundām,” Baltijas pēdējā posma notikumus atstāsta sportists.

    Šteinbergam vēl atlicis pēdējais posms Latvijas cross country ieskaitē, kurš 15. oktobrī norisināsies Vietalvā, bet braucējs uzsver, ka jau pavisam drīz jāsāk domāt par nākamo gadu. Idejas jau tagad ir, taču tās smuki jāiesaiņo un galvenokārt tiks domāts par kvalitāti.

    "Kur un kad startēšu, vēl nemāku teikt, taču centīšos izvirzīt augstākus mērķus un iespēju robežās piedalīties ne tikai Baltijas mērogā, bet arī Eiropas. Lai brauktu Eiropas posmos, nepieciešams finansiāls atbalsts un par to tiek domāts jau tagad. Iespējams, nāksies upurēt dažas sacensības Latvijā, taču tāda ir mana izvēle, ja vēlos sevi apliecināt augstākā līmenī. Pēc Vietalvas posma enduro moci nolikšu malā, lai jau gadu mijā uzsāktu gatavošanos jaunajai sezonai," piebilst Šteinbergs.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties