Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Ikgadējās 1. maija moto sacensības sporta kompleksā 333 ir noslēgušās

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Martņš Eglītis, Streetfighters.lv,
    02-05-2017

    Ikgadējās 1. maija motosacensības sporta kompleksā 333 noslēgušās ar pilnām starta rindām visās Super Sport Championship distancēs un lielu skatītāju skaitu.

    Šogad laikapstākļi motošosejas braucējus nav lutinājuši. Super Sport Championship organizatori, streetfighters.lv, pirms sacensībām bija paguvuši noorganizēt tikai vienu treniņu. Arī sacensību dienā laikapstākļi sākotnēji nebija labvēlīgi - pēc aukstas nakts gaisa temperatūra pacēlās tikai uz pirmajiem startiem, kvalifikācijas braucienos liekot vērtēt aukstā asfalta saķeres spējas.

    Sacensības, jau tradicionāli, atklāja retro moto brauciens, kura laikā 333 trasi piepildīja ne tikai bijušajā PSRS, bet arī citās valstīs ražoti senie spēkrati. Bija apskatāmi gan tepat Rīgā ražotie “Sarkanās zvaigznes” mopēdi, gan eksotiskāki Honda u.c. spēkrati.

    Arī šogad sacensību klases netiek dalītas pēc dzinēju tilpumiem, bet gan pēc motocikla sagatavotības pakāpes - motocikli, kuri drīkst piedalīties ceļu satiksmē un brauc ar ielas riepām, klasificējas “Super sport street” klasei, savukārt “Super Sport” klasē tehniskie noteikumi pieļauj tikai trasei paredzētu riepu un riepu sildītāju izmantošanu, kā arī citas, ar tehniskās apskates ieguvi nesavienojamas (bet tehniskajos noteikumos stingri reglamentētas) pārbūves.

    Sacensības atklāja “Super Sport Street” disciplīnā startējošie sportisti. Uz starta stājās 11 motocikli. Abos braucienos un, attiecīgi, arī kopvērtējumā, nepārspēts palika ar BMW S1000RR startējošais Antons Volkovičs. Otrās un trešās vietas ieguvēji abos braucienos samainījās pozīcijām, bet tā kā nolikumā vienādu punktu skaitu gadījumā tiek skatīta vietu secība otrajā braucienā, otrā vieta Mārtiņam Seržantam, bet trešā - amatieru motošosejas sacensību veterānam Osvaldam Azarenko.

    “Super Sport” klases pirmajā braucienā pārliecinoši uzvarēja Māris Dankerts. Pirmo vietu abu braucienu summā izcīnīja Ingus Ezernieks, otrais Kristaps Grietiņš, bet trešais - Ilmārs Rudzons. Interesanti, ka viss pjedestāls brauca ar Kawasaki ZX10R motocikliem.

    Dāmu un čoperu apvienotajā braucienā uzvarēja Vineta Sārtaputna, jau no pirmā apļa iegūstot otrās un trešās vietas ieguvējām - Laurai Bīriņai un Elenai Zapiterskajai nesasniedzamu pārsvaru. Čoperu ieskaitē uzvarēja Gunārs Grīnbergs, aiz sevis atstājot Modri Frīdenbergu un Dinu Kuzminu.

    Skatītāju un dalībnieku iecienītajā izklaides braucienā šoreiz uz starta bija 18 dalībnieki. Pēc aukstajam laikam atbilstošiem trīs iesildīšanās apļiem viņiem pirms starta bija jāveic pavisam vienkāršs, endurance sacīkstēm raksturīgs uzdevums - lai uzsāktu braucienu, kājām jāpārvar aptuveni 200 metri. Braucienā vislabāk veicās Krišjānim Zāģerim, otrais Uldis Bauska, bet trešais - Miķelis Visockis. Jāpiebilst, ka uzvarētājs nākošajā izklaides braucienā vairs nedrīkst piedalīties, tādēļ nākamajā posmā šis tituls ir brīvi pieejams.

    Kaut gan amatieru motošosejas atklāšanas sacensības katru gadu notiek 1. maijā, ar to sezona nebeidzas - “Super Sport Championship” sacensību seriālā šogad paredzēti 4 posmi, no kuriem otrais notiks jau pavisam drīz - 17. jūnijā, sporta kompleksā 333.

    “Super Sport Championship” atbalsta AS Ceļu Pārvalde, Interum technologies, Glazeri, Secure Solutions, SFRT veikals, Datorists, Tanders.lv, 55ART, Masterprint, 4speed, Ruvers, Motopower, Mežamāra darbnīca, 1. motoskola, Lab77 un Reborn MC. Visa informācija par sacensībām un treniņiem pieejama organizatoru vietnē streetfighters.lv


    Visas bildes no pasākuma ŠEIT


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties