Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Ieteikumi tiem, kas plāno iegādāties savu pirmo motociklu

 1-14 

Tvinky, 12. Feb 2010, 13:03

Žēl nebiju uzgājis šo "saitu", kad sāku interesēties par motocikliem, kaut arī savā izvēlē nejūtos īsti kļūdījies. Es meklēju internetā kaut ko priekš iesācējiem un uzgāju Kawasaki Ninja 250R, un tālāk jau sāku pētīt vairāk vai mazāk tieši par to moci. Pirms tam biju braucis tikai ar mopēdu, kādus 30 metrus - tā bija visa pieredze ar divriteņiem (neskaitot parasto riteni, ar kuru arī pārāk daudz braucis nebiju).
Mo ņēmu priekš tam, lai braukātu visapkārt, kā garākus gabalus tā arī īsākus pa pilsētu - manverēt ir viegli, mocīts ir paviegls un dasniegt līdz zemei nav problēmu (to vēl var pieregulēt kā vēlas).
Diemžēl sanāca tiesības nolikt tikai sezonas vidū (kaut arī man ir attiecīgi gadi, liku uz A* jeb ierobežoto), bet tas man nemaisīja nobraukt ar 250R 4-5 tūkstošus km.
Sezonas beigās un tagad jau gribētos lielāku, mazliet jestrāku, bet jāgaida gads, lai tikut pie A automātiski, jeb jāpārliek (un naudu lieki negribās tērēt), turklāt manējais ir ekonomisks - tieši tas, kas šiem laikiem vajadzīgs.
Tāpēc pagaidām palikšu vien pie sava 250R un sapņošu par Sport Touring (kā piemēram VFR 800) - gribās kaut ko ērtāku un lielāku (ar kastēm) priekš tālāku gabalu braukšanas. Neesmu no tiem, kam vajag litru, lai sestdienā/svētdienā pazāģētu uz 300km/h pāris km.

Labs raksts!

P.S Man jau gribētos arī litru pa trasi padzenāt un enduro/krosa pa mežu paārdīties, kā arī kādu čoperi - bet nav jau naudas tik daudz...

maniac, 23. Jul 2009, 14:35

Mana pieredze un uzskats: ja esi kaut bērnībā braucis uz kāda verķa, kam visas moča pazīmes - riteņu skaits, pārnesumu pārslēgšana, utml. - jāņem uzreiz tāds, kā patīk! Un jāpierod - tas ir - jāmēģina "sajūgt" moča iespējas ar savām. Citādi - pēc pāris mēnešiem jāpārdod tie 250 kubi ar lieliem zaudējumiem un jāpērk vietā 1600! Tas ir svaigs un konkrēts piemērs iz dzīves!
Otrs moments - gaume ar laiku mainās... Visu mūžu ar vienu nebrauksi! Pašam pa 10 gadiem nomainījušies kādi 12-14 (neskaitot vēl dažus, kurus ņēmu no draugiem konkrētiem braucieniem, ja pašam uz to brīdi atbilstoša nebija). Bija gan čoperi, gan baiki, gan ielinieki, gan tūristi. Tagad iepatikušies enduro. Ar kuriem agri vai vēlu brauks visi (citāts no kāda krievu saita)

dassi, 09. May 2009, 11:25

laabs

augusto, 01. May 2009, 17:28

kiiiii runa pareizi,es nemsu 600k

wallaby, 22. Jul 2008, 11:23

"iemaņas... psc
ko man dos mopēra iemaņas uzkāpjot uz litra?"

Nepiekrītu! Pats esmu visu bērnību ar visādiem dranduļetiem, mopēdiem izārdījies un pārkāpjot uz moci, jutos kā savā ādā.

Kārtojot kategoriju, vēroju, kā daudzi, kas 2-riteņu brīnumam bez maz pirmo reizi uzlekuši virsū mocās, krīt un vēl visādas dumības dara (pat ar 400cc). Pie ātruma visas tās pašas muļkības...

Pats kā pirmo paņēmu CBR 600. Pirmo mēnesi attiecos ar cieņu. Trešajā jau cieņa lielā mērā bija zudusi, lai gan vēljoprojām apgūstu. Tā, ka iepriekšējā pieredze uz jebkādiem 2 riteņiem ir vērtīga. "Savākšanas" princips jau visiem ir līdzīgs. Jāpierod tikai pie svara un specifikas.

Taču pilnīgi noteikti ir jāņem tas, kas patīk, nevis skūters (jo tā saka "gudrie onkuļi"!!!

"Nav svarīgi, cik ilgi tu dzīvo, svarīgi ir kā tu dzīvo" (nav manis izdomāts )

Korkjis, 20. Jul 2008, 11:48

es panjemu mazo banditu 400 kubi.....nakamo njems 600 kubi.

Joske, 19. Jul 2008, 18:05

Es panjeemu to kas patiik, ja butu meklejis kas der manam augumam un kraana izmeram....butu japerk skuuteris!

elf, 18. Jul 2008, 17:23

Un cik tad jūs braucat ar to pilno gāzi???

damn, 18. Jul 2008, 14:06

Pirmais mocis (minska neskaitās) bija baiks 600, prātīgi braucot piešāvos kas un kā. Vienreiz gan parāvu uz mutes, nelielā līkumā par stipru nospiežot priekšējās bremzes. Otro paņēmu litru. Prātīgi braucot ir ok.

Sasha, 18. Jul 2008, 13:42

Ja ar "pirmo" ir domāts mocis priekš braucēja, kurš nekad reāli ar moci nav braucis (tikai tik cik tiesības noliekot), tad tādam viennozīmīgi jāņem "ielinieks" bez liela svara. Phj cik kubi. Jo tikai papbraucot ar to, iesācējs sapratīs vai viņam gribas lidot ar baiku; audzēt bārdu, vēderu un nēsāt ādas drēbes, vai iebraukt dubļos līdz ausīm. Ar ielinieku katru no šīm stihijām var mazliet aptaustīt un neaplauzties ar baiku velkot līdzi pa putekļainu granteni.

spoks, 18. Jul 2008, 13:38

Litru toč nevajag pirmo ņemt! Un, Kiiiii, nēsi tik pārliecināts par to, ka tomēr pirmo vajadzēja ņemt litru... varbūtu ja būtu paņēmis, nebūtu starp mums, jo litram tomēr ir sava specifika!!!

Kiiiiiiii, 18. Jul 2008, 13:30

kā pirmo moci paņēmu 600, bet vajadzēja ņemt lielāku..
tāpat pirmo mēnesi ar 600 vairāk par 8-10k rpm negriezu, jo bija bail

Ja ir spējas sevi novaldīt no pilnas gāzes, tad var ņemt uzreiz jebkuru kubaturu!!

sebs, 18. Jul 2008, 13:18

Pamācoši!!!

rt, 18. Jul 2008, 13:12

tufta
jāpērk tas, kas patīk. viss.
ko man dod super ērtais beņķis, ja man tas mocis riebjas?
iemaņas... psc
ko man dos mopēra iemaņas uzkāpjot uz litra?

karoč tg/am

 1-14 

Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


Reģistrēties