Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


MCA iesniegums LR tiesībsargam

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (29)
  • Drukāt
  • MCA,
    26-03-2012

    MCA LR tiesībsargam Jurim Jansonam 26.03.2012. LTV1 programmā "Labrīt Latvija" ēterā iesniedz izskatīšanai sekojošu iesniegumu:

    Latvijas Republikas tiesībsargam
    Jurim Jansonam
    no
    Latvijas Motoklubu asociācijas

    Rīga, 2012. gada 26. marts



    Iesniegums
    par transporta nodevas ikgadējā maksājuma motociklam samērību un tās izlietojumu.



    Latvijas Motoklubu asocācija (turpmāk - MCA) lūdz Jūs izvērtēt situāciju un dot savu atzinumu par transporta nodevas ikgadējā maksājuma motociklam samērību ar citu transportu, kā arī nodevas maksājuma nokļūšanu pēc nozīmes – ceļu infrastruktūrā, satiksmes drošībā.

    MCA vairākkārt ir iesniegusi ierosinājumus LR Saeimai, LR Satiksmes, Finanšu un Ekonomikas ministrijām ar norādi par netaisnīgu nodokļu aprēķinu motocikliem - summa ir trīs reizes lielāka, nekā mazākajam pēc izmēriem vieglajam transportam. Šodien nodevas maksa motociklam ir dalīta no 25,00 līdz 48,00 latiem.
    Mazākais transporta nodevas maksājums vieglajam auto ir nepilni 17 lati.

    Motociklu kā transportu izmanto 6 mēnešus gadā - uz pusi mazāk, nekā citu transporta līdzekli. Nodevas maksas samērīguma princips motociklam attiecībā pret vieglo transportu ir neproporcionāls un sociāli netaisnīgs.
    Pilsoņiem ir pienākums pret valsti. Valstij ir pienākums pret tās pamatfinansētāju - Latvijas tautu. Valsts attieksme pret finansējuma piešķiršanu un izlietojuma kontroli ir nolaidīga. Pilsoņu, transporta līdzekļu īpašnieku finansiālā lojalitāte ir cieši saistīta ar pareizu un pārdomātu transporta nodevas izlietojumu pēc tās maksājuma definējuma „transporta nodeva”.


    Latvijas Motoklubu asociācijas prezidents: A.Freimanis.

    Valde: V.Barinovs, U.Spēlmanis, P.Melnbārdis.

    MCA sekretārs: A.Blodons.






    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties