Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Latvijas Motoklubu asociācija sašutusi par Finanšu ministrijas ierēdniecības cinismu jautājumā par ceļu kvalitāti

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (46)
  • Drukāt
  • MCA,
    25-02-2013

    Latvijas Motoklubu asociācija (MCA), iepazīstoties ar Finanšu ministrijas atzinumu par Satiksmes ministrijas sagatavoto informatīvā ziņojuma projektu „Par valsts autoceļu finansēšanas modeli”, secina, ka Finanšu ministrijas augstākā ierēdniecībā ir vai nu atrauta no reālās dzīves un neredz, kādā katastrofālā stāvoklī ir Latvijas autoceļi, vai arī tā nedzīvo Latvijā, bet gan Briselē un aizbildinās ar fiskālās disciplīnas un makroekonomisko rādītāju lozungiem, kuriem nav nekāda sakara ar to, kas notiek reālajā dzīvē Latvijā.

    Vēl pirms dažiem gadiem eksistēja valsts autoceļu finansēšanas modelis, kuru veidoja ieņēmumi no degvielas akcīzes nodokļa un transporta līdzekļu nodevām, kuras maksāja visi, kas piedalās ceļu satiksmē. Pēc Finanšu ministrijas domām, tā tagad ir uzskatāma par jaunu politikas iniciatīvu, kura esot necaurspīdīga! MCA ir vairākkārtīgi publiski paudusi protestu pret to, ka gan nodokļi, gan nodevas, ko ik gadu maksā transportlīdzekļu lietotāji, netiek izlietoti atbilstoši mērķim – ceļu uzturēšanai un remontiem.

    Motociklisti ir viena no mazaizsargātākajām ceļu satiksmes dalībnieku kategorijām, un katastrofālie ceļu apstākļi vistiešāk apdraud to dzīvību. Ik pavasari, uzsākoties moto sezonai, liels skaits motociklistu piedzīvo gan tehniskus, gan dzīvībai bīstamus apstākļus, pārvietojoties pa Latvijas ceļiem.

    Redzot, ar kādu tendenci pasliktinās Latvijas autoceļu stāvoklis, vai tiešām varas elitei joprojām šķiet, ka pašlaik sākt skatīt iespējas palielināt budžetu ceļu atjaunošanai ir priekšlaicīgi? Vai autoceļi izturēs Finanšu ministrijas ieteikto nogaidīšanas periodu?

    MCA pārstāv vairāk nekā 10 000 Latvijas motobraucējus un ir aktīvi piedalījusies dažādās Valstiskās iniciatīvās. Jāatzīst, ka pēdējo laiku sadarbība starp valdību un ierēdniecību ir bijusi ļoti kūtra, jo augstākajai ierēdniecībai un valsts institūcijām nav bijusi nekāda interese lēmumu pieņemšanā piesaistīt MCA kā sabiedrisko organizāciju. Kopš Satiksmes ministra U.Auguļa pilnvaru beigām MCA ne reizi nav bijusi uzaicināta piedalīties Ceļu satiksmes drošības padomes sēdēs, kurās tieši tiek apspriestas nepieciešamās izmaiņas normatīvā regulējuma pilnveidošanā un satiksmes drošības paaugstināšanā, kā arī apkopoti viedokļi par autoceļu stāvokli un nepieciešamajiem uzlabojumiem.

    A.Freimanis, MCA Prezidents: „MCA ir starptautiski atzīta organizācija, un ik gadu Latviju apmeklē citu valstu motobraucēji. Lielākais kauns mums ir par Latvijas ceļiem, par kuriem mūsu ārzemju draugi ierodas galamērķī. Nekur Eiropā (arī Austrumeiropā) nav tik katastrofālā stāvoklī esoši ceļi, kā pie mums. Saprotam, ka varai ir izdevīga tauta, kas bez ierunām samierinās ar jebkurām represijām un pazemojumiem, taču gribu atgādināt, ka motociklisti nebūs tie, kas turpinās noskatīties kā sabrūk atlikušie autoceļi. Neizslēdzu iespēju, ka plānosim protesta akcijas”.

    MCA prezidents Aivars Freimanis (tālr: 29213448, e-pasts: fridis@vbo.lv)


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties